FAQ

Da li postoji opcija dolaska prevodioca ili sudskog tumača na lice mesta ukoliko klijent nije u mogućnosti da dođe u prostorije VEGA-M?

Da, naši zaposleni su uvek spremni da po potrebi izađu u sustret klijentima.

Da li se dokument za prevođenje može poštom poslati na adresu VEGA-M?

Da, dokumente možete slati na našu poštansku adresu, na našu e-mail adresu ili preko faksa. Za više informacija kliknite ovde.

Koji su dokumenti potrebni za regulisanje inostrane penzije?

Kroz naše dugogodišnje iskustvo sarađivali smo sa više stotina penzionera i stekli veliko iskustvo u pomaganju klijentima da što lakše dobiju penzije onih država u kojima su pravo na nju ostvarili.

Da li prevodite stručnu literaturu?

Da, u dosadašnjem radu preveli smo više od 250000 strana, veliki broj tekstova iz:

  • medicinske i farmaceutske literature,
  • pravne,
  • inžinjerske,
  • hemijske,
  • poljoprivredne,
  • bankarstva,

Prevodi dokumentacija kompanije (izvodi iz sudskog registra za privredne registre, finansijski i revizorski izveštaji, trgovački i kupoprodajni ugovori, osnivački akti, statuti, standardi, pravilnici, tenderska dokumentacija itd.)

Vize za inostranstvo

Vršimo kompletnu uslugu prevoda i overe ličnih dokumenata za izdavanje VIZA. Možemo Vam pomoći u popunjavanju online aplikacija za dobijanje željene  vize i dati izvesne sugestije kada se radi o dokumentaciji koju prilažete uz popunjenu aplikaciju. Takođe otvaramo nalog za plaćanje vize kao i zakazivanje razgovora u ambasadi nakon uplate.

Registracija motornih vozila

Ako se odlučite da kupite automobil koji je poreklom iz inostranstva biće vam potrebna određena dokumentacija. Bilo da kupujete automobil direktno iz inostranstva ili sa auto placa potreban vam je račun ili kupoprodajni ugovor koji potpisujete vi i vlasnik i on mora biti overen kod nadležnih organa zemlje iz koje uvozite vozilo. Potrebna vam je originalna saobraćajna dozvola ili overena fotokopija. Takođe, vršimo usluge za dobijenje dokumeta o usklađenosti motornog vozila. Svu potrebnu dokumentaciju koju dobijete uz automobil možete prevesti kod nas jer mi imamo ovlašćene sudske tumače za sve jezike. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati u toku radnog vremena.